Home / Güncel / Kütahya ve Kocaeli’de tam kapanma döneminde marketlerde satılan bazı ürünlere kısıtlama getirildi

Kütahya ve Kocaeli’de tam kapanma döneminde marketlerde satılan bazı ürünlere kısıtlama getirildi

Artan koronavirüs vakaları sonrası Türkiye dün akşam itibarıyla tam kapanmaya geçti. Kısıtlama döneminde bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

Tam kapanma döneminde iller bazında da marketler için farklı kararlar alındı. Kütahya ve Kocaeli’deki marketlerde bazı ürünlerin satışı yasaklandı.

AYAKKABI, KIRTASİYE, ZÜCCACİYE, HIRDAVAT VE GİYECEK SATIŞI YASAKLANDI

Kütahya’da İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında; ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satan işletmeler İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda kapalı olduğundan, marketlerde bu ürünler için müşteri yoğunluğu olabileceği belirtildi. Bu doğrultuda, salgın riskinin azaltılması amacıyla açık olan marketlerde ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapılan reyonların veya bu ürünlerin bulunduğu katların tam kapanma sürecinin bitimine kadar önlerine bant çekilerek satışa kapatılmasına karar verildi.

KOCAELİ’DEKİ MARKETLERDE SADECE GIDA VE TEMİZLİK MALZEMESİ SATILACAK

Benzer bir karar da Kocaeli’den geldi.İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, tam kapanma süresince marketlerde gıda ve temizlik malzemesi dışındaki ürünlerin satışının yasaklanmasına karar verildi.

Alınan kararla, tam kapanma sürecinde marketlerden sadece gıda ve temizlik malzemeleri satılacak. İnşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünlerinin satıldığı marketlerde, bu reyonlar, vatandaşların ulaşmasını engelleyecek şekilde kapatılacak.

Kütahya ve Kocaeli'de tam kapanma döneminde marketlerde satılan bazı ürünlere kısıtlama getirildi

About admin

Check Also

Tam kapanma olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş'tan dikkat çeken yanıt

Tam kapanma olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Odabaş’tan dikkat çeken yanıt

Sağlık Bakanlığı Toplumda Salgın Yönetimi Bilim Kurulu üyesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim …